Składniki:
- 40 dag kaszanki jęczmiennej AWEX
- 6 cebul
- 2 łyżki smalcu wieprzowego AWEX
- 2 ogórki konserwowe
- łyżeczka majeranku
- 2 łyżeczki posiekanego koperku
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Cebule obieramy ze skórki, ścinamy wierzchy i wydrążamy tak aby pozostawić ok. 2 warstw miąższu. Wyjęte części cebuli drobno siekamy, dodajemy drobno pokrojone ogórki, nastepnie wyjmujemy kaszankę z osłonek i kroimy w plastry. Na rozgrzanym smalcu podsmażamy posiekaną cebulę, dodajemy kaszankę i smażymy przez 3-4 min. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, koperkiem i majerankiem. Wydrążone cebule napełniamy podsmażona kaszanką z dodatkami i układamy na aluminiowej tacce. Grillujemy ok. 20 min. Dla ozdoby i zaostrzenia smaku osypujemy posiekanym ogórkiem i resztą koperku, opcjonalnie można dodac niewielka ilość musztardy.
Smacznego :-)