Kiełbasa Świętokrzyska to klasyczna kiełbasa, o wyraźnie wyczuwalnym smaku i zapachu użytych przypraw, wyrabiana wyłącznie z mięsa wieprzowego. Doskonała do spożycia na gorąco jako dodatek do potraw - na przykład do bigosu, może być również spożywana na zimno. Złocistą barwę, jaką charakteryzuje się kiełbasa, uzyskano dzięki wędzeniu w naturalnym dymie z mieszanki drzew liściastych. Unikalny smak uzyskano dzięki starannie dobranej recepturze oraz specyficznej kompozycji przypraw. |
|
Zamówienia |
Pełna nazwa handlowa: | Kiełbasa Świętokrzyska |
Opis produktu:
|
Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona,
produkowana w osłonkach naturalnych
|
Pakowanie: | pakowana w atmosferze ochronnej (MAP) po około 1,4 - 1,6 kg |
Okres minimalnej trwałości: | 25 dni |