Smalec wieprzowy wytapiamy wyłącznie z surowców najwyższej jakości, które w połączeniu z nowoczesną technologią opartą na parku maszynowym Alfa-Laval, pozwalają uzyskiwać produkt o bardzo dobrych parametrach. Standardowo smalec konfekcjonowany jest w kostki o gramturze 200g, 250g oraz bloki o masie 10,0 kg.
W naszej ofercie, poza smalcem wieprzowym, znajdują się również smalce smakowe produkowane metodą tradycyjnego wytopu. "Smalec świętokrzyski", "Smalec łysogórski", "Smalec z cebulą" oraz "Smalec ze swarkami" dzięki odpowiednio skomponowanym zestawom przypraw, są doskonałymi przystawkami do tradycyjnych posiłków. Ich smak i zapach przypominają smalec wytopiony samodzielnie, w staropolskiej domowej kuchni. Walory smakowe naszych smalców powodują, iż doskonale nadają sie do sporządzania pysznych kanapek.