znajdujesz się w: Start » Kulinaria » Cebula faszerowana kaszanką

  • POLECAMY!!
    szynka staropolska

     

     

  • POLECAMY!!
    kiełbasa starowiejska
  • POLECAMY!!
    Kiełbaski Kornetki kamień

Cebula faszerowana kaszanką

Składniki:


Wykonanie:

Cebule obieramy ze skórki, ścinamy wierzchy i wydrążamy tak aby pozostawić ok. 2 warstw miąższu. Wyjęte części cebuli drobno siekamy, dodajemy drobno pokrojone ogórki, nastepnie wyjmujemy kaszankę z osłonek i kroimy w plastry. Na rozgrzanym smalcu podsmażamy posiekaną cebulę, dodajemy kaszankę i smażymy przez 3-4 min. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, koperkiem i majerankiem. Wydrążone cebule napełniamy podsmażona kaszanką z dodatkami i układamy na aluminiowej tacce. Grillujemy ok. 20 min. Dla ozdoby i zaostrzenia smaku osypujemy posiekanym ogórkiem i resztą koperku, opcjonalnie można dodac niewielka ilość musztardy.


Smacznego :-)

Wszelkie prawa zastrzeżone @copy; 2011 AWEX sp. j.
strony internetowe Kielce
Pozycjonowanie Kielce