znajdujesz się w: Start » Kulinaria » Leczo z kiełbasą

  • POLECAMY!!
    szynka staropolska

     

     

  • POLECAMY!!
    kiełbasa starowiejska
  • POLECAMY!!
    Kiełbaski Kornetki kamień

Leczo z kiełbasą

Składniki:

 

Wykonanie:

Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Pomidory parzymy, obieramy ze skóry i kroimy na mniejsze części. Kiełbasę obieramy ze skóry i kroimy na małe kawałki. Smalec rozpuszczamy w garnku o grubszym dnie. Dodajemy kiełbasę,  następnie cebulkę i razem je podsmażamy. Dodajemy pozostałe warzywa, chwilę trzymamy na większym ogniu a następnie dusimy ok. 30 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką w proszku.

 

Smacznego :-)

Wszelkie prawa zastrzeżone @copy; 2011 AWEX sp. j.
strony internetowe Kielce
Pozycjonowanie Kielce